Ben je enthousiast geworden en heb je je aangemeld als ondersteuner? Super! Wij zullen contact met je opnemen om een persoonlijk gesprek in te plannen. Tijdens dit gesprek zullen jouw wensen, motivatie en ervaring worden besproken. Ook zal alvast gekeken worden wanneer jij beschikbaar bent om ondersteuning te bieden. Omdat je met kwetsbare kinderen werkt, is om ondersteuner te kunnen worden een verklaring omtrent gedrag (VOG) nodig. Hoe dat gaat, bespreken we ook in ons kennismakingsgesprek.
Vervolgens kijken wij of jouw wensen en mogelijkheden overeenkomen met de wensen van een gezin. Als dat zo is vindt er een kennismakingsgesprek plaats tussen jou en de ouders. Na de kennismaking zal Steun door jou zowel jou als de ouders vragen of er een match is.
Is er een match? Super! Dan kunnen jullie zelf afspraken maken over de precieze invulling.
Is er geen match? Dat kan. Dan zoeken we gewoon verder naar een ander vraaggezin!
Wij zorgen daarnaast voor een aanspreekpunt waar inhoudelijke vragen over de zorg aan gesteld kunnen worden. De praktische afspraken zoals het aantal uren en hoe vaak ondersteuning geboden wordt, worden in onderling overleg tussen vraaggezin en ondersteuner afgesproken.