Contact

Heb je vragen?

Onderstaand hebben we de meestgestelde vragen opgenomen.

Misschien heb je andere vragen of wil je toch eerst met een van onze professionals overleggen. We horen graag van je! Neem contact met ons op via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Veelgestelde vragen

 

Ben ik geschikt?

Ben je minimaal 18 jaar en heb je ervaring met zorgbehoevende kinderen of volg je een zorg- of pedagogische opleiding? En ben je zorgzaam, open, geduldig, respectvol en betrouwbaar? Dan is de kans groot dat je een waardevolle steun kunt zijn voor een ander.

Krijg ik hier een vergoeding voor?
  • Als oppas ontvang je een financiële vergoeding van de ouders. Het oppastarief wordt onderling overeengekomen.

  • Als gastgezin ontvang je geen financiële vergoeding. Het is op vrijwillige basis. Door jouw inzet help je een ander enorm en ontwikkel jij jezelf tevens als persoon!
Hoe werkt het matchen?
  • Nadat je jouw gegevens hebt achtergelaten op de website, vindt er een screening plaats door Steun door jou. Allereerst plant Steun door jou een persoonlijk gesprek in met jou. Als jij je wilt opgeven als gastgezin, vindt het gesprek bij jou thuis plaats. Tijdens dit gesprek bespreek je met Steun door jou jouw motivatie, ervaring(en), kennis en beschikbaarheid.

  • Op basis van de vraag van het gezin, selecteert Steun door jou de meest geschikte oppas/gastgezin. Steun door jou brengt de betrokkenen vervolgens met elkaar in contact. Er vindt een kennismakingsgesprek plaats tussen de ouders van het vraaggezin en de potentiële oppas/gastgezin. Na de kennismaking neemt Steun door jou contact op met beide partijen om te vragen hoe de kennismaking is verlopen. Als er een match is, maken de ouders van het vraaggezin en de oppas/gastgezin zelf onderling afspraken. Als er geen match is, gaat het zoeken verder.
Krijg ik inhoudelijke ondersteuning?

In principe is er geen structurele inhoudelijk ondersteuning. We willen met dit initiatief gezinnen die steun zoeken én mensen die iets voor een ander willen betekenen, bij elkaar brengen. Wel heeft Steun door jou een (inhoudelijk) aanspreekpunt waar je als oppas/gastgezin terecht kunt met eventuele vragen en dilemma’s. Indien gastgezinnen behoefte hebben aan elkaar ontmoeten, themabijeenkomsten of iets anders, dan bekijkt Steun door jou samen met de welzijnsorganisatie in de betreffende gemeente of dit gefaciliteerd kan worden.