Actuele steunvragen

Steun door jou helpt, door mensen die iets voor een ander willen betekenen, te koppelen aan gezinnen die steun nodig hebben. Wil en kun jij ondersteuning bieden, meld je dan aan of reageer op één van de specifieke hulpvragen die we momenteel hebben. Mocht deze hulpvragen niet bij je passen, maar wil je wel wat voor een gezin betekenen? Reageer dan ook. Er zijn veel meer gezinnen die steun kunnen gebruiken. Wij zorgen voor een goede match!

Maatje voor Daan

 • Regio Kronenberg
 • Maatje om een vertrouwensband mee op te bouwen
 • 1 x per week
>> Meer informatie over Daan <<

Ik ben Daan en ik ben 10 jaar oud. Ik woon samen met mijn zusjes, vader en moeder in Kronenberg. Ik ben een vrolijke en ondernemende jongen en ga naar de talentencampus in Venlo. Ik zit daar in een zmlk-klas omdat ik door mijn autisme moeilijk kan omgaan met drukte en prikkels.

Het gaat al een tijd erg goed met mij doordat ik ondersteuning krijg hoe ik met mijn autisme kan omgaan. Ik kan door sommige situaties onrustig worden, maar als iemand mij goed kent en mij daar duidelijkheid in geeft dan verlies ik mijzelf niet. Ik werk met een signaleringsplan waarin staat beschreven wie ik ben en wat belangrijk is voor mij.

Ik ben erg goed in muziekinstallaties bouwen en gamen, maar ik kan ook genieten van door het bos te lopen met mijn metaaldetector of een tweedehands winkel bezoeken. Het is voor mij wel belangrijk dat er rust om mij heen is.

Ik zoek iemand die mij wil leren kennen en mij één op één aandacht geeft. Ik heb het nodig dat ik je regelmatig zie om een vertrouwensband op te bouwen en jij kan leren hoe ik denk. Het liefst één keer per week op een vast moment.

Mijn moeder is een belangrijke persoon voor mij waar ik graag bij ben en mij veilig voel. Mijn moeder en ik zoeken een persoon in mijn leven waar ik dezelfde band mee kan opbouwen zodat ik de leuke en minder leuke dingen die ik mee maak kan delen en van mij afpraten.

Maatje voor Daan
Let op: Vanwege privacyredenen is bovenstaande foto enkel ter illustratie gebruikt.

Gastgezin voor Jesse

 • Regio Gennep
 • Opvang
 • 1 x in de week
>> Meer informatie over Jesse <<

Ik ben Jesse en ik ben 12 jaar oud. Ik woon samen met mijn broers en zussen, vader en stiefmoeder in Gennep. Ik ben een vrolijke en sportieve jongen. Door mijn hechtingsproblematiek vind ik het fijn als jij duidelijk naar mij bent. Ik kan door sommige situaties onrustig worden, maar als iemand mij goed kent en mij daar duidelijkheid in geeft, dan verlies ik mijzelf niet en kan ik genieten van alles om mij heen.

Ik vind het leuk om spelletjes te doen en te voetballen, maar ik vind het ook fijn om buiten zijn. Samen vissen en op avontuur!  Ik vind het lastig om zelf tot een activiteit te komen, dus ik heb van jou een zetje in de rug nodig.

Ik zoek iemand die mij wil leren kennen en mij aandacht geeft. Als dit binnen een gezin is met nog meer kinderen, dan vind ik dat geen probleem. Ik vind het fijn om met leeftijdsgenoten te spelen. Ik heb het nodig dat ik je regelmatig zie om een vertrouwensband op te bouwen en jij kan leren wie ik ben. Het liefst één middag per week.  En als wij samen een band hebben opgebouwd vind ik het ook leuk om een keer te komen logeren.

Gastgezin voor Jesse

Oppasgezin voor tweeling Ries en Meis

 • Regio Peel en Maas
 • Oppas
 • 1 x in de twee weken
>> Meer informatie over Ries en Meis<<

 

Wij zijn Meis en Ries, broer en zus. Een tweeling van 5 jaar oud. Wij zijn op zoek naar een lief steungezin waar we 1x in de twee weken een zaterdag mogen spelen en die het leuk vinden om tijdens schoolvakanties met ons gezin mee te gaan en ons willen begeleiden tijdens een activiteit of uitje.

Wij wonen samen met mama, haar vriend en ons broertje Tijn in Panningen. Mama werkt als docent in het voortgezet onderwijs en haar vriend als zelfstandig ondernemer. We vormen samen een stabiel en warm gezin.

We worden ervaren als leuke en lieve kinderen, hebben beiden autisme, een licht verstandelijke beperking en ontwikkelingsachterstand. We handelen beide vanuit patronen en creëren deze continu. Het is dan ook fijn wanneer we hierin begrensd worden/ deze doorbroken worden.

Ik, Meis ben vaker wat in mezelf gekeerd. Kan fladderen en geluiden maken. Kan zinnen maken en daarmee communiceren. Ik heb een sterk eigen willetje en heb graag dat de dingen gaan zoals ik dat wil. Ik heb dan ook iemand nodig die me continu een beetje bijstuurt. Ik ben muzikaal en houd van neuriën en dansen.

Ik ben Ries, een spontane jongen. Ik sta open voor en zoek contact en ik heb humor. Mijn hoofd kan snel vol raken en heb dan behoefte aan een rustmomentje. Bij frustratie kan ik woede buien krijgen. Het helpt me als ik dan stevig, troostend vastgehouden wordt. Ik heb een fascinatie voor deuren, buizen en elektriciteit.

We zitten beiden op het speciaal onderwijs.

Wij zouden het fijn vinden:
- als jullie een steungezin (30+) zijn met kinderen
- een positieve instelling hebben
- rust, veiligheid en warmte kunnen bieden
- kennis van en affiniteit hebben met autisme, een verstandelijke beperking en ontwikkelingsvertraging (MBO/HBO opgeleid)
- structuur kunnen bieden/ grenzen stellen, geduldig en daadkrachtig zijn
- wonen in de omgeving Peel en Maas
- niet rokend zijn en een gezonde leefstijl hebben.

Herkennen jullie je in dit profiel en zouden jullie iets voor ons kunnen betekenen maken we graag kennis met jullie om te onderzoeken of we een match kunnen zijn.

Oppasgezin voor tweeling (5 jaar)

Weekendoppas voor broertje (7 jaar) en zusje (3 jaar)

 • Regio Maasbree
 • Weekendoppas
 • Ongeveer 2 keer per maand een avond in het weekend
>> Meer informatie over broertje H. en zusje F.<<

 

Wij, H. (jongen van 7 jaar met het syndroom van down) en F. (meisje van 3 jaar) zijn op zoek naar een lieve oppas voor in het weekend. Ongeveer 2 keer per maand op een vrijdag-, zaterdag of zondag en dan met name in de avonduren. Dit in overleg met onze papa en mama.

Mijn zusje F. is 3 jaar oud, ik ben 7 jaar en heb het syndroom van Down. Wij wonen samen met onze papa en mama in Maasbree. Onze papa werkt vaak in de weekenden en avonduren als DJ. Hij heeft een eigen licht- en geluidsbedrijf en mama werkt twee dagen in de week als maatschappelijk werkster. We hebben geen huisdieren. Buiten mag er bij ons gerookt worden, maar in huis niet.

Ik ben een ondernemende en actieve jongen. Thuis doe ik het liefst mijn eigen ding, zoals muziek luisteren of een filmpje kijken op de IPad. Samen een boekje lezen, een spelletje doen of een puzzel maken vind ik ook heel leuk en ik speel graag buiten; voetballen, trampoline springen of samen naar de speeltuin. Ik ga naar het speciaal onderwijs en daarnaast ga ik 1x in de 2 weken logeren bij een zorgboerderij.

Bij nieuwe mensen wil ik, als ik ze pas ken nog wel eens grenzen opzoeken/ gaan uit proberen door bijvoorbeeld met spullen te gooien of vaak uit bed te komen. Wat dan helpt is mijn gedrag te negeren en te benoemen wat wel kan en mag. Belangrijk is dat je voorspelbaar bent, me vertelt wat er gaat gebeuren (we gaan eerst dit doen, dan dat). Graag duidelijk en consequent zijn.

Mijn zusje en ik zijn beiden nog niet zindelijk.

Ben jij die lieve oppas die:

 •  het niet erg vindt dat we nog niet zindelijk zijn
 • duidelijkheid en structuur kan bieden
 • grenzen kan stellen en voorspelbaar kan zijn
 • stevig in haar schoenen staat
 • bij voorkeur ervaring heeft met kinderen met een beperking?

Dan zouden we heel graag kennis met je willen maken om te kijken of er een match is.

 

Weekendoppas broertje en zusje

Steungezin om te gaan spelen voor Djarno (7 jaar)

 • Regio Grubbenvorst
 • Steungezin
 • Ongeveer 1 x per maand en in de schoolvakanties op zaterdagen
>> Meer informatie over Djarno<<

Ik ben Djarno, 7 jaar oud en op zoek naar een lief steungezin in de omgeving van Grubbenvorst waar ik 1x in de maand en tijdens schoolvakanties een zaterdag mag gaan spelen.

Wij, mijn mama, papa, mijn twee jongere broertjes (5 en 3 jaar oud) en ik wonen nu ruim een jaar in Grubbenvorst. Voorheen in Haaften, Gelderland en hebben daardoor nog een klein sociaal netwerk hier.

Ik heb lieve ouders. Mijn mama heeft sinds haar geboorte Spina Bifida (“open rug"). Zij is daardoor lichamelijk beperkt en gebruikt krukken en een rolstoel. Papa heeft vanaf zijn puberteit een niet aangeboren hersenletsel (NAH). Hij is daardoor minder belastbaar, hij kan daardoor minder goed overzien wat er gebeurt en daarop inspelen. Hij is wel een grote steun voor mama die veelal voor onze opvoeding zorgt. Papa werkt 4 dagen in de week en mama doet een middag in de week vrijwilligerswerk.

Ik word omschreven als een lieve jongen, maar lijk hooggevoelig te zijn voor onrust om me heen. Ik kan druk in gedrag zijn en heb dan ook de ruimte nodig om te bewegen. Ik kan ook wel eens flink boos worden, ik kan dan wild gaan springen en schreeuwen. Gedrag waarbij anderen al snel denken me te moeten corrigeren, maar het helpt bij mij veel beter als ik op een positieve manier even kan ontladen; "Jas en laarzen aan, even naar buiten, even uitrazen!” Ergotherapie en ondersteuning vanuit PSW onderzoeken hoe ze me daarbij kunnen helpen.

Mijn functioneren lijkt persoonsafhankelijk, ik moet een klik met iemand hebben. Iemand die me kan “lezen” en bijsturen. Iemand die me kan volgen en meegaan in mijn interesses, maar ook duidelijk en voorspelbaar is. Belangrijk omdat ik graag wil doen wat ik wil en afstemmen op de ander moeilijk vindt. Maar ik wil het altijd héél graag goed doen! Wel heb ik een beetje moeite met eten. Ik kan meerdere keren per dag bezig zijn met wat er 's avonds gegeten wordt. Ik blijf daar dan op doorvragen en als ik het niet lekker vind kan ik daar onrustig van worden en blijven, maar volgens mama wordt dat gelukkig al wat minder.

Ik ben het liefst buiten, fysiek bezig als het maar niet heel erg koud en nat is. Ik vind het ook leuk om samen creatief bezig te zijn. Lekker knutselen of spelen met lego en ik vind het ook fijn om met momenten even alleen te zijn.

Mijn mama, papa en ik zouden het fijn vinden als jullie:
- een lief steungezin zijn dat rust, veiligheid en warmte kan bieden
- ervaringsdeskundigen zijn op het gebied van opvoeden
- tegen een druk jongetje kunnen, me willen leren kennen en daarmee “lezen” en bijsturen
- een plek zijn waar ik mag zijn wie ik ben en me niet hoef in te houden om naderhand thuis te ontladen
- in Grubbenvorst of directe omgeving wonen (klein stukje rijden is voor mama geen probleem)
- veel buitenruimte hebben, 't liefst een erf waar ik met werkzaamheden mee zou kunnen helpen.
- ervoor open staan, als blijkt dat we het samen goed met elkaar kunnen vinden om in de toekomst en uiteraard na onderling overleg uit te breiden naar 1x in de week.

Herkennen jullie je in dit profiel en zouden jullie eventueel iets voor ons willen betekenen maken we graag kennis met jullie om te onderzoeken of er een gezamenlijke klik is.

 

Let op: Vanwege privacyredenen is bovenstaande foto enkel ter illustratie gebruikt.
Steungezin om te gaan spelen voor Djarno
Oppasgezin voor tweelingbroertjes

Steungezin voor Jax (3 jaar)

 • Regio Heijen
 • Gezin om te spelen en leuke activiteiten te doen
 • Frequentie in overleg
>> Meer informatie over Jax<<

Jax en zijn moeder zijn hun netwerk in de omgeving van Heijen aan het opbouwen en zij zijn op zoek naar leuke mensen waar Jax een keer kan komen spelen.

Ik ben Jax en ik ben 3 jaar oud. Ik woon samen met mijn moeder in Heijen. Ik ben een actieve, vrolijke en ondernemende jongen. Ik ben nieuwsgierig, maar ook een beetje eenkennig. Met een rustige benadering en een duwtje in mijn rug leer ik graag een ander kennen.

Mijn moeder en ik wonen nog niet zo lang in Heijen en hebben nog weinig sociale contacten kunnen opbouwen. Wij zouden het leuk vinden om mensen te leren kennen en in contact te komen met een gezin waar ik af en toe een keer kan gaan spelen.

 

Let op: Vanwege privacyredenen is bovenstaande foto enkel ter illustratie gebruikt.
Steungezin voor Jax
Let op: Vanwege privacyredenen is bovenstaande foto enkel ter illustratie gebruikt.

Ondersteuning voor gezin uit Eritrea

 • Regio Horst aan de Maas
 • Steungezin voor opvang en hulp bij wegwijs maken in Nederlandse cultuur en gebruiken
 • Frequentie in overleg
>> Meer informatie over het gezin<<

Alleenstaande moeder uit Eritrea is op zoek naar mensen uit de omgeving Horst om hen wegwijs te maken in de Nederlandse cultuur en gebruiken.

Wij zijn Melat (7) en Gelila (3). Wij zijn twee leuke meiden en gaan naar school en het kinderdagverblijf. Onze ouders komen uit Eritrea. Wij wonen bij onze moeder Asmait in Horst.

Ons netwerk is klein en wij hebben geen mensen om op terug te vallen. Soms heeft onze moeder een afspraak buiten onze schooltijden en dan is het fijn als er iemand is die ons kan opvangen. Maar ook zoekt zij iemand die haar wegwijs maakt in de gemeente Horst aan de Maas. Bijvoorbeeld een bezoek naar de bibliotheek of het wijkcentrum. Ook is het fijn als ze kan leren van jou over opvoedingsvraagstukken, gewoontes en gebruiken in Nederland.

Nederlands blijft een moeilijke taal, dus het is belangrijk dat jullie elkaar leren kennen om elkaar te kunnen begrijpen. Wil jij er zijn voor dit gezin en ze wegwijs maken in de gemeente?

Ondersteuning voor gezin uit Eritrea

Maatje voor jongen H. van 11 jaar die op regelmatige basis samen leuke dingen wil doen

 • Regio Gennep
 • Maatje om samen leuke dingen te doen
 • Frequentie in overleg
>> Meer informatie over H.<<

Wij zijn op zoek naar een vrijwillig maatje voor onze lieve, slimme, leergierige, nieuwsgierige en creatieve zoon H van 11 jaar.

De afgelopen twee jaar is er veel voor hem veranderd en komt hij niet tot rust. Sinds kort heeft hij te horen gekregen dat hij ASS (een autismespectrumstoornis) en ADHD heeft. Diagnoses waar hij het erg moeilijk mee heeft. Hij kan zijn weg hoe hier mee om te gaan (nog) niet vinden, wat hem frustreert, verdrietig en boos maakt. Hij is snel overprikkeld en wordt boos wanneer hem iets niet lukt of hij onmacht ervaart. H heeft last van hooikoorts.

Ben jij diegene die:

 • ervaring heeft met kinderen met ASS.
 • zich niet makkelijk van zijn/haar stuk laat brengen.
 • zich in kan leven en aansluiten bij de behoeftes van onze zoon.
 • het leuk vindt en tijd heeft om op regelmatige basis samen met hem leuke dingen te doen. Hij vindt het leuk om te zwemmen, wandelen, fietsen en gamen. H houdt heel erg van boerderijdieren en katten. Met honden heeft hij daarentegen niets.
 • we zo nu en dan mogen vragen om op te passen of dat hij een nachtje mag logeren.
 • woont in Gennep of omgeving.

Onze zoon kan in principe alle dagen na schooltijd (hij bezoekt het SO, Speciaal Onderwijs), maar hij kan ook in het weekend.

Interesse en zou je mogelijk iets voor hem en daarmee ook voor ons kunnen betekenen? Meld je dan en we zouden graag kennis met je willen maken.

Maatje voor jongen H. van 11 jaar

Maatje voor moeder met 3 jonge kinderen

 • Regio Kessel
 • Maatje voor moeder met 3 jonge kinderen die samen met haar en de kinderen leuke activiteiten wil ondernemen
 • Frequentie in overleg
>> Meer informatie over het gezin<<

Ik, J. ben op zoek naar een maatje. Iemand die samen met mij en mijn kinderen leuke activiteiten zou willen doen zowel thuis als buitenshuis.

T. en M., beiden 3 jaar oud zijn echte buitenkinderen, altijd actief en energiek. Ze vinden het leuk om naar het bos te gaan of naar een speeltuintje in de buurt. N., mijn dochter van 5 jaar vindt het leuk om te knutselen. Eigenlijk vinden ze van alles leuk!

We wonen met zijn viertjes in Kessel samen met de hond, een kat en vissen. N. gaat naar de basisschool en T. en M. een aantal dagdelen naar de kinderopvang. Ik doe op moment vrijwilligerswerk.

Daar ik gescheiden ben, mijn ouders heel behulpzaam zijn, maar op afstand wonen en vrienden in een andere levensfase zitten is mijn wereldje op moment klein en zou het heel fijn zijn om ook eens een gesprekje met een volwassene te kunnen hebben. Samen iets ondernemen is leuker dan alleen!

Graag zou ik kennis willen maken met een vrouw van rond de 25 jaar of een ouder echtpaar zonder kleinkinderen, wonend in de regio Peel en Maas.

Ik rook, in afzondering van de kinderen. Hopelijk is dat voor jullie geen bezwaar.

Is er een klik zou het fijn zijn als er in de toekomst de kinderen zo nu en dan een keer opgevangen kunnen worden.

Maatje voor moeder met 3 jonge kinderen

Jong gezin zoekt een lieve oppas voor hun drie kinderen

 • Regio Beringe
 • Oppasgezin voor Senn, Lev en Suus
 • 1x per maand een middag met mogelijke uitbreiding
>> Meer informatie over het gezin<<

Wij zijn Senn (7), Lev (6) en Suus (3). Wij wonen samen met onze ouders in Beringe. Wij zijn een jong en ondernemende gezin. Wij, Senn en Lev, gaan tot 14.00 naar school. En ik, Suus, ga naar de peuterspeelzaal en vanaf het nieuwe schooljaar ga ik ook naar school.Wij hebben daarna nog veel tijd om te spelen en eropuit te gaan. Dit doen wij graag samen met jou!

Wij zijn enthousiast, nieuwsgierig en spelen graag met lego of poppen. We houden van tekenen, zwemmen, voetballen en lekker buiten te spelen. Samen fietsen of naar de speeltuin vinden wij erg leuk. Ook kijken wij graag televisie, maar vinden het moeilijk om onszelf hier niet in te verliezen waardoor we niet willen stoppen met kijken. Wij hebben een bakfiets waar je met ons mee op pad kan gaan.

Wij zoeken een lieve oppas die stevig in zijn of haar schoenen staat. Iemand die ons begrenst, duidelijk is en ons vertelt wat we gaan doen en wat er verwacht wordt. Wij zouden het fijn vinden als dit kan in jouw eigen thuissituatie. Als er andere kinderen binnen jouw gezin aanwezig zijn dan vinden wij dat geen probleem. Heb je zelf geen mogelijkheden om ons op te vangen dan kunnen we altijd bij ons eigen huis terecht.

Wij willen starten met één keer in de maand een middag oppas, maar willen als dit bevalt in de toekomst kijken naar uitbreiding of wisselende samenstelling van kinderen zodat onze ouders ook een keer samen wat kunnen gaan doen.

Oppas voor gezin met drie kinderen
Let op: Vanwege privacyredenen is bovenstaande foto enkel ter illustratie gebruikt.

Opvanggezin voor Vince en Ilza

 • Regio Bergen
 • Opvanggezin die een broer en zus van 4 en 7 jaar willen opvangen op momenten dat dit nodig is, op bijv. de woensdagmiddag of af en toe in het weekend
 • Frequentie in overleg
>> Meer informatie over Vince en Ilza<<

Wij, Ilza en Vince zijn op zoek naar een warm opvanggezin waar we zo nu en dan mogen spelen op momenten dat het nodig is en in overleg met papa en mama, bijv. op een woensdagmiddag of af en toe in het weekend. 

Mijn broer Vince en ik wonen samen met mama en papa in Bergen. Papa werkt als elektromonteur en mama parttime bij een indoor kinderspeeltuin. Mama heeft het soms lastig i.v.m. psychische problematiek waarvoor ze een therapie volgt. Wij hebben twee katten en twee cavia's. Bij ons thuis wordt niet gerookt. 
Mijn broer en ik hebben beiden een zeldzame ziekte (het 16p11.2 deletie syndroom) met als gevolg symptomen op allerlei ontwikkelingsdomeinen waardoor wij om meer aandacht, zorg en nabijheid vragen dan onze leeftijdsgenootjes. Dit maakt het met momenten voor mama/ onze ouders behoorlijk zwaar. Unik biedt ouderbegeleiding en opvoedingsondersteuning. 
 
Vince is 4 jaar en gaat 4 dagen in de week naar het orthopedagogisch kinderdagcentrum van Unik en 1x in de maand naar een logeeropvang. Hij heeft een gemiddelde intelligentie, maar een ontwikkelingsachterstand op andere levensgebieden, m.n. sociaal-emotioneel. Hij is een lieve, enthousiaste en ondernemende jongen die graag op ontdekkingstocht gaat en het heerlijk vindt om buiten te spelen. Zijn interesses liggen bij auto's, tractors, graafmachines, Paw Patrol, klimmen en klauteren en de zandbak. Hij speelt graag samen, maar vindt alleen spelen ook erg fijn. Het terugtrekken met een filmpje helpt hem om balans te houden tussen in- en ontspanning. 
Vince heeft moeite met veranderingen, onduidelijke structuur en harde geluiden. Het helpt hem om hem voor te bereiden op veranderingen en harde geluiden te vermijden. Het eten gaat moeizaam, hij vindt het spannend om het eten te proeven daardoor kan hij niet wennen aan de structuur die het eten heeft. Vince heeft bij de algemene dagelijkse verrichtingen continu fysieke en verbale sturing nodig. 
 
Ik, Ilza ben 7 jaar oud. Ik ga naar het SBO en naar de specialistische BSO. Het syndroom maakt dat ik een achterstand heb op alle ontwikkelingsgebieden. Ik word omschreven als een lieve, ondeugende, sociale en leergierige meid met een grote fantasie. Ik hou van knutselen, kleuren, met poppen en in het keukentje spelen, maar ook buitenspelen in het zand, rolschaatsen, fietsen of in bomen klimmen. Samenspelen met andere kinderen vind ik heel erg leuk, maar ik kan me ook afzonderen wanneer ik even moet ontspannen. Een filmpje kan daarbij helpend zijn. Alleen spelen vind ik lastig, dan vraag ik om nabijheid en heb ik iemand nodig die mij aanstuurt.  
Ook ik heb moeite met veranderingen, dat roept weerstand bij me op. Ik weet dan niet wat er van me verwacht wordt en ik kan dan gaan uitdagen. Duidelijkheid en structuur zijn dan ook voor mij heel belangrijk. Ook zou het fijn zijn als je op me let tijdens het eten. Ik ken geen rem en eet dan te veel en krijg daar buikpijn van. 

Zijn jullie dat warme gezin … 

 • dat ruimte heeft om ons zo nu en dan een dag of dagdeel op te vangen en waar we mogelijk in toekomst een keer kunnen logeren 
 • met kinderen waar we samen mee kunnen spelen en waar we van elkaar kunnen leren 
 • met duidelijke regels en grenzen, die structuur kunnen bieden. 
 • in de directe omgeving van Bergen wonen (max. 5 km i.v.m. vervoer ouders) 

dan zouden we heel graag kennis met jullie willen maken om te kijken of er een wederzijdse klik is. 

Opvanggezin voor Vince en Ilza

Een steungezin met kinderen voor de 7 jarige M.

 • Regio Peel & Maas
 • Steungezin met kinderen om samen leuk te spelen
 • 1x in de 14 dagen op woensdag- of zaterdagmiddag
>> Meer informatie over M.<<

Ik ben M., 7 jaar oud en op zoek naar een gezin met kinderen van ongeveer mijn leeftijd. Het zou fijn zijn als ik daar regelmatig, bijv. 1x in de 14 dagen een middag op de woensdag of zaterdag zou mogen spelen en mijn sociale vaardigheden oefenen.

Wij, mijn mama, papa en mijn oudere zus (19 jaar) wonen in Baarlo. Ik heb nog een andere, oudere zus maar zij woont bij mijn oma en opa in Portugal. Het land waar mijn mama vandaan komt. Wij zijn een warm en goed functionerend gezin. Mijn mama, papa en zus werken veel, ze maken lange dagen in de tuinbouw. We kennen verder weinig mensen/ hebben geen netwerk waarbij we terecht kunnen. Mijn mama zou het fijn vinden om naast papa, een sparringpartner te hebben waarmee ze zaken over ons, kinderen zou kunnen bespreken.

Ik word omschreven als een vrolijke jongen en zit op het speciaal basisonderwijs. Daar heb ik het naar mijn zin en het gaat goed. Daarnaast ga ik 3x in de week naar de BSO van Unik. In mijn vrije tijd speel ik graag buiten. Binnen teken ik graag, speel ik op mijn Ipad, bouw ik graag met Lego en vind ik het leuk om een spelletje te spelen. Ik zit ook nog op zwemles. Ik geniet van de aandacht van een ander. Ik ben gevoelig voor prikkels uit mijn omgeving. Als het druk is word ik ook drukker. Helpend is wanneer er duidelijke grenzen worden gesteld, de drukte verdwijnt dan weer. Ik heb ADHD en krijg daarvoor medicatie en functioneer dan goed. Ik praat vaak snel en daardoor soms onduidelijk, spreek ook Engels en Nederlands door elkaar. Het helpt als je me vraagt om rustig en Nederlands te spreken.

Hebben jullie interesse en mogelijk een plekje voor mij binnen jullie gezin, dan willen we graag kennis met jullie maken om te kijken of er een klik is.

Let op: Vanwege privacyredenen is bovenstaande foto enkel ter illustratie gebruikt.
Steungezin met kinderen voor 7 jarige M.

Steungezin voor moeder met 4 kinderen uit Uganda

 • Regio Kessel
 • Steungezin voor een moeder met 4 kinderen in de leeftijd van 14 t/m 3 jaar.
 • Frequentie in overleg
>> Meer informatie over het gezin<<

Wij zijn G. (14jr), A. (10jr), S. (6jr) en P. (3jr) uit Kessel. Wij zijn sinds 2019 in Nederland en zijn verhuisd vanuit Uganda, Kampala. Inmiddels beheersen wij redelijk goed de Nederlandse taal, al vindt de jongste het nog lastig om dit te spreken. Onze ouders zijn begin 2021 gescheiden waardoor veel praktische en opvoedtaken op onze moeder neerkomen. Gelukkig zien wij onze vader nog regelmatig en woont hij inmiddels in Venlo. Echter door de afstand en beperkte financiële middelen, is onze vader niet altijd in de mogelijkheid om moeder te ondersteunen in onze opvoeding en te helpen bij afspraken.

Wij zijn op zoek naar een leuk steungezin (liefst uit de buurt) om ons netwerk, en met name het netwerk voor onze moeder te vergroten. Wij zouden het fijn vinden om een steungezin te hebben die ons wil ondersteunen bij praktische/huishoudelijke problemen zoals wegwijs worden in Nederland, activiteiten wil ondernemen en onze moeder kan ontlasten door of ons te begeleiden naar afspraken of even op ons kan passen wanneer moeder naar een afspraak moet met een van ons.

Onze moeder heeft nog moeite met Nederlandse taal waardoor het niet altijd lukt om dingen zelfstandig op te pakken. D.m.v. gesprekjes voeren, helpen met bijv. post of gewoon gezellig wandelen en kletsen, helpt dit om de Nederlandse taal te gaan beheersen. Onze moeder is momenteel hard bezig met haar inburgeringscursus.

Vinden jullie het leuk om met ons kennis te maken en voor ons een luisterend oor te zijn, gezelligheid te creëren en ons te helpen met praktische zaken, dan maken wij graag kennis met jullie om te kijken of wij een match zijn!

Steungezin voor moeder met 4 kinderen