Skip to main content

Actuele steunvragen

Steun door jou helpt door mensen die iets voor een ander willen betekenen, te koppelen aan gezinnen die steun nodig hebben. Wil en kun jij ondersteuning bieden, meld je dan aan of reageer op één van de specifieke hulpvragen die we momenteel hebben. Mochten deze hulpvragen niet bij je passen, maar wil je wel wat voor een gezin betekenen? Reageer dan ook. Er zijn veel meer gezinnen die steun kunnen gebruiken. Wij zorgen voor een goede match!

Let op: Vanwege privacyredenen is bovenstaande foto enkel ter illustratie gebruikt.

Opvanggezin voor Vince en Ilza

 • Regio Bergen
 • Opvanggezin in de omgeving van Bergen die een broer en zus van 6 en 9 jaar willen opvangen op momenten dat dit nodig is. 
>> Meer informatie over Vince en Ilza<<

Wij, Ilza en Vince zijn op zoek naar een warm opvanggezin waar we bijvoorbeeld op woensdagmiddag of af en toe in het weekend mogen spelen. 

Mijn broer Vince en ik wonen samen met mama en papa in Bergen. 

Wij hebben beiden een zeldzame ziekte (het 16p11.2 deletie syndroom), waardoor wij om meer aandacht, zorg en nabijheid vragen dan onze leeftijdsgenootjes. Het zou onze ouders rust geven wanneer wij af en toe een moment zouden kunnen gaan spelen bij een warm opvanggezin, zodat papa en mama even tijd voor zichzelf hebben. 

Ik, Vince, ben 6 jaar oud en ik ga naar speciaal basisonderwijs. Ik ben een lieve, enthousiaste en ondernemende jongen die graag op ontdekkingstocht gaat en het heerlijk vindt om buiten te spelen. Mijn interesses liggen bij auto's, tractors, graafmachines, Paw Patrol, klimmen en klauteren en de zandbak. Ik speel graag samen, maar vindt alleen spelen ook erg fijn. Even een filmpje kijken tussendoor helpt mij om balans te houden tussen in- en ontspanning. Bij de algemene dagelijkse levensverrichtingen heb ik fysieke en verbale sturing nodig. 

Ik, Ilza ben 9 jaar oud en ga naar speciaal basisonderwijs. Ik word omschreven als een lieve, ondeugende, sociale en leergierige meid met een grote fantasie. Ik hou van knutselen, kleuren, spelen met poppen en in het keukentje spelen, maar ook buitenspelen in het zand, rolschaatsen, fietsen of in bomen klimmen. Samenspelen met andere kinderen vind ik heel erg leuk. Ik zonder me af wanneer ik even moet ontspannen. Een filmpje kijken, is hierbij helpend. Alleen spelen vind ik nog moeilijk.  

Beiden vinden we het fijn om voorbereid te worden op veranderingen. Het helpt ons wanneer jullie duidelijk zijn en structuur bieden, grenzen stellen en deze ook vasthouden.  

Zijn jullie dat warme gezin … 

- dat ruimte heeft om ons zo nu en dan een dag of dagdeel op te vangen en waar we mogelijk in toekomst een keer kunnen logeren. 

- met kinderen waar we samen mee kunnen spelen en waar we van elkaar kunnen leren. 

- met duidelijke regels en grenzen, die structuur kunnen bieden. 

- in de directe omgeving van Bergen wonen (max. 5 km i.v.m. vervoer ouders). 

Dan zouden we heel graag kennis met jullie willen maken om te kijken of er een wederzijdse klik is. 

Opvanggezin voor Vince en Ilza
Let op: Vanwege privacyredenen is bovenstaande foto enkel ter illustratie gebruikt.

Steungezin gezocht, waar M. en R. afwisselend een dagdeel per twee weken en in schoolvakanties onder begeleiding zouden kunnen spelen.  

 • Regio Peel en Maas
 • Steungezin
 • Een dagdeel per twee weken en een aantal dagen in de schoolvakanties
>> Meer informatie over R. en M.<<

Wij zijn M. en R., broer en zus, een tweeling van 7 jaar oud. Wij zijn op zoek naar een lief steungezin waar we af en toe mogen spelen. 

Wij wonen samen met mama, haar vriend en ons broertje in Panningen. Mama werkt als docent in het voortgezet onderwijs en haar vriend als zelfstandig ondernemer. We vormen samen een stabiel en warm gezin.  
We worden ervaren als leuke en lieve kinderen, hebben beiden autisme, een licht verstandelijke beperking en ontwikkelingsachterstand. We handelen beide vanuit patronen en creëren deze continue. Het is dan ook fijn wanneer we hierin begrensd worden of deze doorbroken worden.  

Ik, M. ben vaker wat in mezelf gekeerd. Kan fladderen en geluiden maken. Kan zinnen maken en daarmee communiceren. Ik heb een sterk eigen willetje en heb graag dat de dingen gaan zoals ik dat wil. Ik heb dan ook iemand nodig die me continue een beetje bijstuurt. Ik ben muzikaal en houd van neuriën en dansen.  

Ik ben R., een spontane jongen. Ik sta open voor en zoek contact en ik heb humor. Mijn hoofd kan snel vol raken en heb dan behoefte aan een rustmomentje. Bij frustratie kan ik boze buien krijgen. Het helpt me als ik dan stevig, troostend vastgehouden wordt. Ik heb een fascinatie voor bouwen en elektriciteit.  

We zitten beiden op het speciaal onderwijs.  

Wij zouden het fijn vinden als jullie als steungezin:  - (30+) zijn, met kinderen waar we ook af en toe mee kunnen spelen  - kennis van/affiniteit hebben met autisme, een verstandelijke beperking en een ontwikkelingsvertraging.   - structuur kunnen bieden/ grenzen stellen, geduldig en daadkrachtig zijn. - wonen in de omgeving Peel en Maas.  - niet rokend zijn en een gezonde leefstijl hebben. 

Herkennen jullie je in dit profiel en zouden jullie iets voor ons kunnen betekenen, dan maken we graag kennis met jullie om te onderzoeken of we een match kunnen zijn. 

Oppasgezin voor tweeling (5 jaar)

Ben jij die fijne persoon die ervoor zorgt dat ik even een momentje voor mijzelf heb om op te laden?

 • Regio Meijel
 • Ondersteuning thuis
 • Af en toe op afspraak 
>> Meer informatie over moeder en kinderen A. en V.<<

Ik ben een alleenstaande moeder van dochter A. en zoon V. en wij wonen in Meijel. Mijn dochter is 5,5 jaar en gaat naar de basisschool. Zij is een gevoelig meisje wat feilloos meekrijgt wat er in haar omgeving gebeurt. Zij vindt het leuk om te kleien en te tekenen, maar ook van het spelen van rollenspellen kan zij genieten. Mijn zoon is 2,5 jaar en gaat op de dagen dat ik werk naar de kinderopvang toe. Door het 22q11 duplicatie syndroom ontwikkelt hij zich wat langzamer dan een ander.

Ik ben op zoek naar iemand die mij af en toe thuis kan ondersteunen zodat ik even op adem kan komen. Mijn netwerk om mij heen is beperkt, waardoor ik alles met mijn kinderen samendoe. Ik zou graag een keer alleen het bos in gaan om een lange wandeling te maken of een keer met mijn dochter alleen op pad gaan om haar aandacht te geven.
Je hoeft hiervoor geen medische achtergrond te hebben. Het zou wel prettig zijn als er enige ervaring is op het gebied van het opvangen of opvoeden van kinderen en dreumesen.

Kom je kennismaken met ons leuke gezinnetje?

Let op: Vanwege privacyredenen is bovenstaande foto enkel ter illustratie gebruikt.
Steungezin met kinderen voor 7 jarige M.
Let op: Vanwege privacyredenen is bovenstaande foto enkel ter illustratie gebruikt.

Oppas of opvang voor broertje (4) en zusje (5) 

 • Regio Maasbree
 • Oppas of opvang
 • 1x per maand
>> Meer informatie<<

Wij zijn D. (5 jaar) en W. (4 jaar), wij wonen samen met onze mama's in Maasbree. Doordat wij allebei iets extra's vragen in de opvoeding zou het voor onze mama's fijn zijn hierin af en toe ontlast te kunnen worden.

Ik, D. ben een enthousiaste, spontane en vrolijke meid met een algehele ontwikkelingsachterstand. Ik volg onderwijs op Ulingshof (mytylschool). Ik kan veel dingen zelf maar ervaar beperkingen op motorisch gebied en sociaal-emotioneel gezien. Vaak doe ik eerst voordat ik denk. Bij onbegrip/onduidelijkheid kan ik emotioneel/driftig worden. Duidelijken grenzen helpen me om dit zoveel mogelijk te voorkomen.  
Ik hou van dansen en muziek, tekenen/kleuren en knutselen en kan dit ook heel goed.
Mijn uithoudingsvermogen is verlaagd waardoor ik eerder moe ben en sneller overprikkeld raak. Ik heb minder kracht in mijn benen en heb een paar keer per dag een rustmoment nodig. Eten gaat vaak moeizaam, ik eet daardoor weinig. Hierover vindt natuurlijk afstemming plaats met mijn ouders.

Ik, W. ben een lief, ondeugend en ondernemend jongetje met een sterke eigen wil. Ik heb een sociaal-emotionele en spraak-/taalachterstand. Hierdoor ervaar ik geregeld onbegrip en frustratie. Graag ben ik buiten, speel ik met Playmobil en speel ik verkleedspelletjes waarin ik mijn fantasie kwijt kan.

Zowel mijn zus als ik hebben grenzen, duidelijkheid, structuur en nabijheid meer nodig dan leeftijdsgenoten. We gebruiken allebei geen medicatie en hebben geen allergieën.

We zouden het heel fijn vinden als een steuner/steungezin ervaring heeft met kinderen. Bijvoorbeeld een gezin met kinderen of ervaringsdeskundigen op het gebied van opvoeding.
We zouden al geholpen zijn als de steuner maandelijks iets voor ons zou kunnen betekenen. Wie weet zou dit in de toekomst ook vaker kunnen zijn maar voor nu zijn we al erg geholpen met 1 keer per maand.

Ben jij de persoon of zijn jullie het gezin dat iets voor ons zou kunnen betekenen?
We komen heel graag in contact met jou/jullie!

Opvanggezin voor Vince en Ilza

Steungezin gezocht voor opvang van jongen van 5 jaar met uitbreiding tot logeren

 • Regio Gennep
 • Opvang met wens tot uitbreiding logeren
 • 1x per maand
>> Meer informatie over J.<<

Ik ben J., een lieve en soms drukke jongen van 5 jaar oud met een vrolijk karakter. Ik ben erg actief, ondernemend en energiek. Ik hou ervan om te spelen met een knikkerbaan, gamen en bijvoorbeeld spelen op de Switch. Ook gezelschapsspellen vind ik leuk om te spelen of bijvoorbeeld koekjes te bakken. Graag doe ik dingen samen met een ander.  

Ik hou van humor maar heb ook duidelijkheid en grenzen nodig. Soms kan ik boos worden, dat gebeurt vooral wanneer dingen niet gaan zoals ik ze voor ogen heb. Ik kan op deze momenten gaan schreeuwen of bijvoorbeeld stampend lopen, thuis richting mijn slaapkamer. Ook kan ik dan soms met speelgoed gooien. Duidelijke kaders helpen mij om dit zo veel mogelijk te voorkomen. Naar bed gaan en slapen vind ik soms nog lastig. Ik kan bijvoorbeeld meerdere keren naar beneden komen voor het slapen gaan of 's nachts wakker schrikken.  

In ons gezin (4 kinderen) is het voor mijn ouders lastig om me altijd de aandacht te geven die ik vraag. Vandaar dat we zoeken naar een steungezin dat mij soms een beetje de extra aandacht kan geven die ik nodig heb. Thuis hebben we 2 kleine hondjes en een kat, als jullie huisdieren hebben is dat voor mij dus geen probleem.

We zouden het heel fijn vinden als er een steungezin is waar ik af en toe, bijvoorbeeld 1x per maand, mag gaan logeren. Zodat mijn ouders op deze momenten even wat meer tijd, ruimte en aandacht hebben voor mijn broertjes en zus. We vinden het belangrijk dat er vertrouwen en een klik is tussen mij en het steungezin. Ons voorstel zou daarom ook zijn om bijvoorbeeld te starten met een opvangmoment op zaterdagmiddag. Zodat we elkaar eerst goed kunnen leren kennen voordat we starten met logeren.

Ben jij het gezin dat wij zoeken?
Dan komen we heel graag in contact met jou!

Let op: Vanwege privacyredenen is bovenstaande foto enkel ter illustratie gebruikt.
Steungezin met kinderen voor 7 jarige M.
Let op: Vanwege privacyredenen is bovenstaande foto enkel ter illustratie gebruikt.

Steuner(s) gezocht voor kind(eren) uit Helden

 • Regio Helden
 • Steungezin(nen) of ondersteuner(s) 
 • In overleg op af te spreken momenten 
>> Meer informatie over kinderen in Helden <<

Wij zijn een gezin uit Helden bestaande uit papa, mama en 3 kinderen.  
De oudste van de drie kinderen is een vrolijke, actieve jongen van 5 jaar oud. Hij vindt het fijn om buiten te zijn, binnen te knutselen of met Lego te bouwen. Door zijn autisme en ADHD heeft hij veel structuur en nabijheid nodig. Drukte vindt hij niet zo fijn, 1 op 1 gaat het eigenlijk altijd goed met hem. De sturing en nabijheid van een volwassene heeft hij nodig om goed te kunnen spelen. Ook is hij gebaat bij korte en duidelijke instructies.
Om wat meer rust in zijn hoofdje te krijgen, krijgt hij medicatie. Sinds kort gaat hij naar groep 2 in het speciaal onderwijs. Hij vindt het leuk om nieuwe dingen te leren, zowel op school als thuis.

Het jongere broertje (3 jaar) en zusje (1,5 jaar) maken beide een ‘normale’ ontwikkeling door. Soms hebben ze wel last van de problemen rondom hun grote broer. Zo kan de jongen van 3 jaar dat ook in gedrag laten merken als hij te weinig aandacht krijgt van zijn papa en mama.

Papa en mama staan voortdurend ‘aan’, ze komen soms handen te kort. Vooral wanneer alle drie de kinderen samen thuis zijn. Het zou voor papa en mama heel fijn zijn als er, buiten het netwerk dat al maximaal wordt ingezet, meer opties zijn om ontlast te worden.
Bijvoorbeeld wanneer iemand de jongste 2 kinderen kan opvangen zodat papa en mama even tijd en aandacht voor de oudste kunnen hebben.
Ook zou het kunnen, indien je ervaring hebt met de problematiek van de oudste, dat je hem zou kunnen  opvangen zodat ouders even de handen vrij hebben of tijd hebben voor de jongste 2 kinderen.

We zouden het fijn vinden als je ervaring hebt met jonge kinderen. Het is belangrijk dat je geduldig en duidelijk bent en duidelijke grenzen stelt.
Indien je de jongen van 5 jaar opvangt is het nodig dat je op punctuele tijdstippen medicatie kunt geven (dat zijn tabletjes met water, daarvoor is geen extra vaardigheid nodig). 

Zijn jullie het gezin dat wij zoeken? Dan komen wij heel graag met jullie in contact!

Oppasgezin voor tweeling (5 jaar)

Liefdevol steungezin gezocht voor twee broertjes

 • Regio Horst aan de Maas
 • Steungezin 
 • Liefst structureel, bijvoorbeeld 1 x per twee weken 
>> Meer informatie over de twee broertjes <<

 

Wij, twee broers van 8 en 9 jaar oud, zijn op zoek naar een liefdevol steungezin waar wij afleiding krijgen en onszelf mogen zijn.

Ik ben een jongen van 9 jaar oud. Ik heb een groot probleemoplossend vermogen en ben een echte doener. Ik ben een gevoelige jongen die cognitief sterk is maar sociaal emotioneel nog dingen kan leren. In het contact met andere kinderen ben ik wat onhandig, ik voel me snel aangevallen.
Voor gebeurtenissen die zich hebben voorgedaan in mijn leven krijg ik hulp.
In mijn vrije tijd doe ik aan teamsport en ga ik naar Jong Nederland, daar gaat het goed met mij.

Mijn broer is een vrolijke, gevoelige jongen van 8 jaar oud. Hij houdt van muziek en dansen en zit op voetbal. Hij heeft zindelijkheidsproblemen door darm-/blaasproblemen. Hierdoor heeft hij een laag zelfbeeld.

Na jarenlang voor ons zorgen zijn onze ouders overbelast. Dat maakt dat het hen op dit moment niet goed lukt om voor ons klaar te staan zoals zij dat zouden willen. Het is fijn als onze ouders ontlast kunnen worden en wij afleiding en ontspanning buitenshuis hebben.
Daarvoor zouden we het liefst structureel iets afspreken, bijvoorbeeld 1x per 2 weken.

Ben jij of zijn jullie het liefdevolle, begripvolle en geduldige gezin waarbij wij ons veilig mogen voelen en onszelf mogen zijn? Dan zouden wij heel graag met jullie in contact komen!

 
 
Let op: Vanwege privacyredenen is bovenstaande foto enkel ter illustratie gebruikt.
Steungezin met kinderen voor 7 jarige M.

Een steungezin met kinderen voor de 8-jarige M.

 • Regio Peel & Maas
 • Steungezin met kinderen om samen leuk te spelen
 • 1x in de 14 dagen op woensdag- of zaterdagmiddag
>> Meer informatie over M.<<

Ik ben M., 8 jaar oud en op zoek naar een gezin met kinderen van ongeveer mijn leeftijd. Het zou fijn zijn als ik daar regelmatig, bijv. 1x in de 14 dagen een middag op de woensdag of zaterdag zou mogen spelen en mijn sociale vaardigheden oefenen.

Wij, mijn mama, papa en mijn oudere zus (20 jaar) wonen in Baarlo. Ik heb nog een andere, oudere zus maar zij woont bij mijn oma en opa in Portugal. Het land waar mijn mama vandaan komt. Wij zijn een warm en goed functionerend gezin. Mijn mama, papa en zus werken veel, ze maken lange dagen in de tuinbouw. We kennen verder weinig mensen/ hebben geen netwerk waarbij we terecht kunnen. Mijn mama zou het fijn vinden om naast papa, een sparringpartner te hebben waarmee ze zaken over ons, kinderen zou kunnen bespreken.

Ik word omschreven als een vrolijke jongen en zit op het speciaal basisonderwijs. Daar heb ik het naar mijn zin en het gaat goed. Daarnaast ga ik 3x in de week naar de BSO van Unik. In mijn vrije tijd speel ik graag buiten. Binnen teken ik graag, speel ik op mijn Ipad, bouw ik graag met Lego en vind ik het leuk om een spelletje te spelen. Ik zit ook nog op zwemles. Ik geniet van de aandacht van een ander. Ik ben gevoelig voor prikkels uit mijn omgeving. Als het druk is word ik ook drukker. Helpend is wanneer er duidelijke grenzen worden gesteld, de drukte verdwijnt dan weer. Ik heb ADHD en krijg daarvoor medicatie en functioneer dan goed. Ik praat vaak snel en daardoor soms onduidelijk, spreek ook Engels en Nederlands.

Hebben jullie interesse en mogelijk een plekje voor mij binnen jullie gezin, dan willen we graag kennis met jullie maken om te kijken of er een klik is.

Let op: Vanwege privacyredenen is bovenstaande foto enkel ter illustratie gebruikt.
Steungezin met kinderen voor 7 jarige M.