Actuele steunvragen

Steun door jou helpt, door mensen die iets voor een ander willen betekenen, te koppelen aan gezinnen die steun nodig hebben. Wil en kun jij ondersteuning bieden, meld je dan aan of reageer op één van de specifieke hulpvragen die we momenteel hebben. Mocht deze hulpvragen niet bij je passen, maar wil je wel wat voor een gezin betekenen? Reageer dan ook. Er zijn veel meer gezinnen die steun kunnen gebruiken. Wij zorgen voor een goede match!

Oppasgezin voor tweeling Ries en Meis

 • Regio Peel en Maas
 • Oppas
 • aantal dagen in de schoolvakanties
>> Meer informatie over Ries en Meis<<

We zoeken een oppas-/opvanggezin, wonend in de omgeving Peel en Maas voor een tweeling van 7 jaar oud waar ze een aantal dagen tijdens de schoolvakanties mogen spelen. Die het daarnaast leuk vinden om tijdens schoolvakanties met het gezin mee te gaan, hen willen begeleiden tijdens en activiteit of uitje.

Wij zijn Meis en Ries, broer en zus. Wij wonen samen met mama, haar vriend en ons broertje Tijn in Panningen. Mama werkt als docent in het voortgezet onderwijs en haar vriend als zelfstandig ondernemer. We vormen samen een stabiel en warm gezin. We worden ervaren als leuke en lieve kinderen, hebben beiden autisme, een licht verstandelijke beperking en ontwikkelingsachterstand. We handelen beide vanuit patronen en creëren deze continue Het is dan ook fijn wanneer we hierin begrensd worden/ deze doorbroken worden. Ik, Meis ben vaker wat in mezelf gekeerd. Kan fladderen en geluiden maken. Kan zinnen maken en daarmee communiceren. Ik heb een sterk eigen willetje en heb graag dat de dingen gaan zoals ik dat wil. Ik heb dan ook iemand nodig die me continue een beetje bijstuurt. Ik ben muzikaal en houd van neuriën en dansen. Ik ben Ries, een spontane jongen. Ik sta open voor en zoek contact en ik heb humor. Mijn hoofd kan snel vol raken en heb dan behoefte aan een rustmomentje. Bij frustratie kan ik boze buien krijgen. Het helpt me als ik dan stevig, troostend vastgehouden wordt. Ik heb een fascinatie voor bouwen en elektriciteit. We zitten beiden op het speciaal onderwijs. Wij zouden het fijn vinden: - als jullie een steungezin (30+) zijn met kinderen waar we ook af en toe mee kunnen spelen - een positieve instelling hebben - rust, veiligheid en warmte kunnen bieden - kennis van en affiniteit hebben met autisme, een verstandelijke beperking en ontwikkelingsvertraging (MBO/HBO opgeleid) - structuur kunnen bieden/ grenzen stellen, geduldig en daadkrachtig zijn - wonen in de omgeving Peel en Maas - niet rokend zijn en een gezonde leefstijl hebben.

Herkennen jullie je in dit profiel en zouden jullie iets voor ons kunnen betekenen dan maken we graag kennis met jullie om te onderzoeken of we een match kunnen zijn.

 

Oppasgezin voor tweeling (5 jaar)

Steungezin om te gaan spelen voor Djarno (8 jaar)

 • Regio Grubbenvorst
 • Steungezin
 • Ongeveer 1 x per maand en in de schoolvakanties op zaterdagen
>> Meer informatie over Djarno<<

Ik ben Djarno, 8 jaar oud en op zoek naar een lief steungezin in de omgeving van Grubbenvorst waar ik 1x in de maand en tijdens schoolvakanties een zaterdag mag gaan spelen.

Wij, mijn mama, papa, mijn twee jongere broertjes (6 en 4 jaar oud) en ik wonen nu ruim twee jaar in Grubbenvorst. Voorheen in Haaften, Gelderland en hebben daardoor nog een klein sociaal netwerk hier.

Ik heb lieve ouders. Mijn mama heeft sinds haar geboorte Spina Bifida (“open rug"). Zij is daardoor lichamelijk beperkt en gebruikt krukken en een rolstoel. Papa heeft vanaf zijn puberteit een niet aangeboren hersenletsel (NAH). Hij is daardoor minder belastbaar, hij kan daardoor minder goed overzien wat er gebeurt en daarop inspelen. Hij is wel een grote steun voor mama die veelal voor onze opvoeding zorgt. Papa werkt 4 dagen in de week en mama doet een middag in de week vrijwilligerswerk.

Ik word omschreven als een lieve jongen, maar lijk hooggevoelig te zijn voor onrust om me heen. Ik kan druk in gedrag zijn en heb dan ook de ruimte nodig om te bewegen. Ik kan ook wel eens flink boos worden, ik kan dan wild gaan springen en schreeuwen. Gedrag waarbij anderen al snel denken me te moeten corrigeren, maar het helpt bij mij veel beter als ik op een positieve manier even kan ontladen; "Jas en laarzen aan, even naar buiten, even uitrazen!” Ergotherapie en ondersteuning vanuit PSW onderzoeken hoe ze me daarbij kunnen helpen.

Mijn functioneren lijkt persoonsafhankelijk, ik moet een klik met iemand hebben. Iemand die me kan “lezen” en bijsturen. Iemand die me kan volgen en meegaan in mijn interesses, maar ook duidelijk en voorspelbaar is. Belangrijk omdat ik graag wil doen wat ik wil en afstemmen op de ander moeilijk vindt. Maar ik wil het altijd héél graag goed doen! Wel heb ik een beetje moeite met eten. Ik kan meerdere keren per dag bezig zijn met wat er 's avonds gegeten wordt. Ik blijf daar dan op doorvragen en als ik het niet lekker vind kan ik daar onrustig van worden en blijven, maar volgens mama wordt dat gelukkig al wat minder.

Ik ben het liefst buiten, fysiek bezig als het maar niet heel erg koud en nat is. Ik vind het ook leuk om samen creatief bezig te zijn. Lekker knutselen of spelen met lego en ik vind het ook fijn om met momenten even alleen te zijn.

Mijn mama, papa en ik zouden het fijn vinden als jullie:
- een lief steungezin zijn dat rust, veiligheid en warmte kan bieden
- ervaringsdeskundigen zijn op het gebied van opvoeden
- tegen een druk jongetje kunnen, me willen leren kennen en daarmee “lezen” en bijsturen
- een plek zijn waar ik mag zijn wie ik ben en me niet hoef in te houden om naderhand thuis te ontladen
- in Grubbenvorst of directe omgeving wonen (klein stukje rijden is voor mama geen probleem)
- veel buitenruimte hebben, 't liefst een erf waar ik met werkzaamheden mee zou kunnen helpen.
- ervoor open staan, als blijkt dat we het samen goed met elkaar kunnen vinden om in de toekomst en uiteraard na onderling overleg uit te breiden naar 1x in de week.

Herkennen jullie je in dit profiel en zouden jullie eventueel iets voor ons willen betekenen maken we graag kennis met jullie om te onderzoeken of er een gezamenlijke klik is.

 

Let op: Vanwege privacyredenen is bovenstaande foto enkel ter illustratie gebruikt.
Steungezin om te gaan spelen voor Djarno
Oppasgezin voor tweelingbroertjes

Steungezin voor Jax (3 jaar)

 • Regio Heijen
 • Gezin om te spelen en leuke activiteiten te doen
 • Frequentie in overleg
>> Meer informatie over Jax<<

Jax en zijn moeder zijn hun netwerk in de omgeving van Heijen aan het opbouwen en zij zijn op zoek naar leuke mensen waar Jax een keer kan komen spelen.

Ik ben Jax en ik ben 3 jaar oud. Ik woon samen met mijn moeder in Heijen. Ik ben een actieve, vrolijke en ondernemende jongen. Ik ben nieuwsgierig, maar ook een beetje eenkennig. Met een rustige benadering en een duwtje in mijn rug leer ik graag een ander kennen.

Mijn moeder en ik wonen nog niet zo lang in Heijen en hebben nog weinig sociale contacten kunnen opbouwen. Wij zouden het leuk vinden om mensen te leren kennen en in contact te komen met een gezin waar ik af en toe een keer kan gaan spelen.

 

Let op: Vanwege privacyredenen is bovenstaande foto enkel ter illustratie gebruikt.
Steungezin voor Jax

Jong gezin zoekt een lieve oppas voor hun drie kinderen in omgeving Beringe

 • Regio Beringe
 • Oppasgezin voor Senn, Lev en Suus
 • 1x per maand een middag met mogelijke uitbreiding
>> Meer informatie over het gezin<<

Wij zijn Senn (9), Lev (7) en Suus (5). Wij wonen samen met onze ouders in Beringe. Wij zijn een jong en ondernemende gezin. Wij, Senn en Lev en Suus, gaan tot 14.00 naar school. Wij hebben daarna nog veel tijd om te spelen en eropuit te gaan. Dit doen wij graag samen met jou!

Wij zijn enthousiast, nieuwsgierig en spelen graag met lego of poppen. We houden van tekenen, zwemmen, voetballen en lekker buiten te spelen. Samen fietsen of naar de speeltuin vinden wij erg leuk. Ook kijken wij graag televisie, maar vinden het moeilijk om onszelf hier niet in te verliezen waardoor we niet willen stoppen met kijken. Wij hebben een bakfiets waar je met ons mee op pad kan gaan.

Wij zoeken een lieve oppas die stevig in zijn of haar schoenen staat. Iemand die ons begrenst, duidelijk is en ons vertelt wat we gaan doen en wat er verwacht wordt. Wij zouden het fijn vinden als dit kan in jouw eigen thuissituatie. Als er andere kinderen binnen jouw gezin aanwezig zijn dan vinden wij dat geen probleem. Heb je zelf geen mogelijkheden om ons op te vangen dan kunnen we altijd bij ons eigen huis terecht.

Wij willen starten met één keer in de maand een middag oppas, maar willen als dit bevalt in de toekomst kijken naar uitbreiding of wisselende samenstelling van kinderen zodat onze ouders ook een keer samen wat kunnen gaan doen.

 

Oppas voor gezin met drie kinderen
Let op: Vanwege privacyredenen is bovenstaande foto enkel ter illustratie gebruikt.

Opvanggezin voor Vince en Ilza

 • Regio Bergen
 • Opvanggezin die een broer en zus van 4 en 7 jaar willen opvangen op momenten dat dit nodig is, op bijv. de woensdagmiddag of af en toe in het weekend
 • Frequentie in overleg
>> Meer informatie over Vince en Ilza<<

Wij, Ilza en Vince zijn op zoek naar een warm opvanggezin waar we zo nu en dan mogen spelen op momenten dat het nodig is en in overleg met papa en mama, bijv. op een woensdagmiddag of af en toe in het weekend. 

Mijn broer Vince en ik wonen samen met mama en papa in Bergen. Papa werkt als elektromonteur en mama parttime bij een indoor kinderspeeltuin. Mama heeft het soms lastig i.v.m. psychische problematiek waarvoor ze een therapie volgt. Wij hebben twee katten en twee cavia's. Bij ons thuis wordt niet gerookt. 
Mijn broer en ik hebben beiden een zeldzame ziekte (het 16p11.2 deletie syndroom) met als gevolg symptomen op allerlei ontwikkelingsdomeinen waardoor wij om meer aandacht, zorg en nabijheid vragen dan onze leeftijdsgenootjes. Dit maakt het met momenten voor mama/ onze ouders behoorlijk zwaar. Unik biedt ouderbegeleiding en opvoedingsondersteuning. 
 
Vince is 4 jaar en gaat 4 dagen in de week naar het orthopedagogisch kinderdagcentrum van Unik en 1x in de maand naar een logeeropvang. Hij heeft een gemiddelde intelligentie, maar een ontwikkelingsachterstand op andere levensgebieden, m.n. sociaal-emotioneel. Hij is een lieve, enthousiaste en ondernemende jongen die graag op ontdekkingstocht gaat en het heerlijk vindt om buiten te spelen. Zijn interesses liggen bij auto's, tractors, graafmachines, Paw Patrol, klimmen en klauteren en de zandbak. Hij speelt graag samen, maar vindt alleen spelen ook erg fijn. Het terugtrekken met een filmpje helpt hem om balans te houden tussen in- en ontspanning. 
Vince heeft moeite met veranderingen, onduidelijke structuur en harde geluiden. Het helpt hem om hem voor te bereiden op veranderingen en harde geluiden te vermijden. Het eten gaat moeizaam, hij vindt het spannend om het eten te proeven daardoor kan hij niet wennen aan de structuur die het eten heeft. Vince heeft bij de algemene dagelijkse verrichtingen continu fysieke en verbale sturing nodig. 
 
Ik, Ilza ben 7 jaar oud. Ik ga naar het SBO en naar de specialistische BSO. Het syndroom maakt dat ik een achterstand heb op alle ontwikkelingsgebieden. Ik word omschreven als een lieve, ondeugende, sociale en leergierige meid met een grote fantasie. Ik hou van knutselen, kleuren, met poppen en in het keukentje spelen, maar ook buitenspelen in het zand, rolschaatsen, fietsen of in bomen klimmen. Samenspelen met andere kinderen vind ik heel erg leuk, maar ik kan me ook afzonderen wanneer ik even moet ontspannen. Een filmpje kan daarbij helpend zijn. Alleen spelen vind ik lastig, dan vraag ik om nabijheid en heb ik iemand nodig die mij aanstuurt.  
Ook ik heb moeite met veranderingen, dat roept weerstand bij me op. Ik weet dan niet wat er van me verwacht wordt en ik kan dan gaan uitdagen. Duidelijkheid en structuur zijn dan ook voor mij heel belangrijk. Ook zou het fijn zijn als je op me let tijdens het eten. Ik ken geen rem en eet dan te veel en krijg daar buikpijn van. 

Zijn jullie dat warme gezin … 

 • dat ruimte heeft om ons zo nu en dan een dag of dagdeel op te vangen en waar we mogelijk in toekomst een keer kunnen logeren 
 • met kinderen waar we samen mee kunnen spelen en waar we van elkaar kunnen leren 
 • met duidelijke regels en grenzen, die structuur kunnen bieden. 
 • in de directe omgeving van Bergen wonen (max. 5 km i.v.m. vervoer ouders) 

dan zouden we heel graag kennis met jullie willen maken om te kijken of er een wederzijdse klik is. 

Opvanggezin voor Vince en Ilza

Een steungezin met kinderen voor de 8-jarige M.

 • Regio Peel & Maas
 • Steungezin met kinderen om samen leuk te spelen
 • 1x in de 14 dagen op woensdag- of zaterdagmiddag
>> Meer informatie over M.<<

Ik ben M., 8 jaar oud en op zoek naar een gezin met kinderen van ongeveer mijn leeftijd. Het zou fijn zijn als ik daar regelmatig, bijv. 1x in de 14 dagen een middag op de woensdag of zaterdag zou mogen spelen en mijn sociale vaardigheden oefenen.

Wij, mijn mama, papa en mijn oudere zus (20 jaar) wonen in Baarlo. Ik heb nog een andere, oudere zus maar zij woont bij mijn oma en opa in Portugal. Het land waar mijn mama vandaan komt. Wij zijn een warm en goed functionerend gezin. Mijn mama, papa en zus werken veel, ze maken lange dagen in de tuinbouw. We kennen verder weinig mensen/ hebben geen netwerk waarbij we terecht kunnen. Mijn mama zou het fijn vinden om naast papa, een sparringpartner te hebben waarmee ze zaken over ons, kinderen zou kunnen bespreken.

Ik word omschreven als een vrolijke jongen en zit op het speciaal basisonderwijs. Daar heb ik het naar mijn zin en het gaat goed. Daarnaast ga ik 3x in de week naar de BSO van Unik. In mijn vrije tijd speel ik graag buiten. Binnen teken ik graag, speel ik op mijn Ipad, bouw ik graag met Lego en vind ik het leuk om een spelletje te spelen. Ik zit ook nog op zwemles. Ik geniet van de aandacht van een ander. Ik ben gevoelig voor prikkels uit mijn omgeving. Als het druk is word ik ook drukker. Helpend is wanneer er duidelijke grenzen worden gesteld, de drukte verdwijnt dan weer. Ik heb ADHD en krijg daarvoor medicatie en functioneer dan goed. Ik praat vaak snel en daardoor soms onduidelijk, spreek ook Engels en Nederlands.

Hebben jullie interesse en mogelijk een plekje voor mij binnen jullie gezin, dan willen we graag kennis met jullie maken om te kijken of er een klik is.

Let op: Vanwege privacyredenen is bovenstaande foto enkel ter illustratie gebruikt.
Steungezin met kinderen voor 7 jarige M.

Lieve oppas gezocht voor jongetje 5 jaar

 • Regio Peel & Maas
 • Oppas
 • 1x per maand
>> Meer informatie over jongetje 5 jaar<<

Ben jij die persoon die ervoor zorgt dat ik even op adem kan komen?

Ik ben een alleenstaande moeder van zoontje B. en wij wonen in Helden. Mijn zoontje is 5 jaar en heeft het syndroom van Down. Hij is een vrolijk mannetje en kan niet praten, maar non-verbaal kan hij heel goed duidelijk maken wat hij wil. Hij bezoekt het speciaal onderwijs.

Hij vindt het fijn als er iemand in zijn buurt is. In contact met mijn zoontje is het belangrijk dat je consequent en duidelijk bent. 's Avonds kijkt hij na het eten tv of doet hij een spelletje op de iPad. Hij is niet zindelijk en gaat heel makkelijk naar bed.

Ik ervaar ondersteuning van mijn netwerk dat al maximaal wordt ingezet. Soms wil ik als mama iets voor mezelf ondernemen, maar heb ik geen oppas voor mijn zoontje. Daarom ben ik op zoek naar een vrijwilliger die ongeveer 1 keer per maand, bij mij thuis op mijn zoontje wilt passen, zodat ik even iets voor mezelf kan doen.

Opvanggezin voor Vince en Ilza

Ben jij die fijne persoon die ervoor zorgt dat ik even een momentje voor mijzelf heb om op te laden?

 • Regio Meijel
 • Ondersteuning thuis
 • Momenten in overleg
>> Meer informatie over alleenstaande moeder met 2 kinderen<<

Ik ben een alleenstaande moeder van dochter A. en zoon V. en wij wonen in Meijel. Mijn dochter is 5 jaar en gaat naar de basisschool. Zij is een gevoelig meisje wat feilloos meekrijgt wat er in haar omgeving gebeurt. Zij vindt het leuk om te kleien en te tekenen, maar ook van het spelen van rollenspellen kan zij genieten. Mijn zoon is 1,5 jaar en gaat op de dagen dat ik werk naar de kinderopvang toe. Door het 22q11 duplicatie syndroom ontwikkelt hij zich wat langzamer dan een ander. 

Ik ben op zoek naar iemand die mij af en toe thuis kan ondersteunen zodat ik even op adem kan komen. Mijn netwerk om mij heen is beperkt, waardoor ik alles met mijn kinderen samendoe. Ik zou graag een keer alleen het bos in gaan om een lange wandeling te maken of een keer met mijn dochter alleen op pad gaan om haar aandacht te geven.  

Je hoeft hiervoor geen medische achtergrond te hebben. Het zou wel prettig zijn als er enige ervaring is op het gebied van het opvangen of opvoeden van kinderen en dreumesen 

Kom je kennismaken met ons leuke gezinnetje?  

Steungezin met kinderen voor 7 jarige M.