Skip to main content

Door wie?

Ja! Dit is ook iets voor jou!

Steun door jou is altijd op zoek naar mensen die een steun willen zijn voor een ander. Wat we van onze gastgezinnen en oppassers vragen:

  • Dat je affiniteit en/of ervaring hebt met kinderen die extra zorg behoeven (zoals kinderen met een verstandelijke beperking of gedragsproblematiek);

  • Dat je 18 jaar of ouder bent;

  • Dat je met enige regelmaat een paar uurtjes, avond of dagdeel (ochtend/middag) beschikbaar bent, in overleg met het vraaggezin;

  • Dat je een respectvol, positief en veilig opvoedingsklimaat kunt bieden;

  • Dat je beschikt over inlevingsvermogen;

  • Dat je een zorgzaam, open, geduldig, respectvol en betrouwbaar persoon bent. Je werkt tenslotte met kwetsbare kinderen.

Herken jij jezelf in bovenstaande? Wil jij graag iets voor een ander betekenen en ondersteunen als oppas of gastgezin? Dan komen we héél graag in contact met jou! Afhankelijk van jouw mogelijkheden en wensen kijken we samen of we een geschikte match kunnen vormen met een vraaggezin.

Wil je meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op! Dat kan door een mailtje naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Helpen op een andere manier

Je kunt natuurlijk ook je steentje bijdragen door onze berichten op social media te delen of mensen in jouw omgeving te wijzen op Steun door jou. Misschien kun jij iemand inspireren om zich aan te melden als oppas of gastgezin?!

Lisa

Wat heb ik een leuke oppas-job! Naast mijn Hbo-opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) werk ik een aantal uren als vakkenvuller in een supermarkt. Maar ik wilde daarnaast ook iets doen wat meer aansloot bij mijn studie. Zodoende kwam ik in contact met Steun door jou. Zij hebben gekeken of ik een goede match vormde met een vraaggezin. En dat is gelukt! 1 avond per week pas ik op bij een gezin met 2 kinderen waarvan 1 met een gedragsstoornis. Ik merk dat ik nu al een aantal dingen vanuit mijn studie in de praktijk breng en dat is erg leuk!

''Wat heb ik een leuke oppas-job!''

— Lisa (21)

Bas & Sigrid

Een jaar geleden lazen we, in het lokale krantje, een oproep van het initiatief Steun door jou en waren onmiddelijk enthousiast. We speelden al langer met de gedachte dat we iets wilden betekenen voor een ander kind, dus hebben ons gelijk aangemeld. Aangezien we zelf twee jonge dochters hebben (toen bijna 1 en 3.5 jaar) en doordeweeks werken, zagen we ruimte in het weekend. We hadden de wens dat het kind qua leeftijd aansloot bij onze meiden en niet te ernstig beperkt was, zodat hij of zij gewoon in onze weekendroutine mee kon draaien. Al snel werd er een match gevonden en hebben we Martijn, zijn ouders en zijn broertjes leren kennen. Martijn was toen bijna 3 jaar, hij heeft een algehele ontwikkelingsachterstand en autisme. Sindsdien komt Martijn om de week op zaterdag van 9.30-16.00 bij ons spelen.

 

Het is bijzonder hoe snel je een band opbouwt met zowel Martijn als zijn ouders. Martijn en onze meiden zijn echte speelmaatjes! We doen op de zaterdag dat Martijn komt gewoon wat we anders ook zouden doen: lekker naar het bos, de speeltuin of samen binnenspelen. Het enige verschil is dat we dit met 3 in plaats van 2 kinderen doen. En omdat we geen andere afspraken plannen als hij komt, levert het zelfs nog meer quality time voor ons als gezin op. We zijn blij dat we deze stap genomen hebben. Het voelt goed een ander te helpen, maar bovenal genieten we van de aanwezigheid van Martijn en het plezier dat hij samen met onze meiden heeft.

Mocht je overwegen je aan te melden voor stichting Steun door jou, maar heb je nog twijfels? Neem vrijblijvend contact op met Steun door jou! Groet Bas en Sigrid''We zijn blij dat we deze stap genomen hebben.''

— Bas & Sigrid

Mirthe

Via mijn collega kwam ik in aanraking met Steun door jou. Bij haar komt 1 weekend per maand een meisje logeren met een verstandelijke beperking. Het meisje draait het betreffende weekend gewoon mee met het gezin van mijn collega waardoor de ouders even een moment voor elkaar hebben. Nadat ik dit mooie initiatief met mijn eigen gezin had besproken, heb ik contact gezocht met Steun door jou. Zij zijn op zoek gegaan naar een goede match. Nu komt Bob (11) om de week op vrijdagavond bij ons logeren. Bob is autistisch en dat was in het begin wel even wennen voor onze dochters. Inmiddels gaat dat heel goed en houden de meiden continu rekening met Bob. Zo weten ze bijvoorbeeld hoe ze Bob het beste bij hun spel kunnen betrekken en hebben ze veel plezier samen. Bob kijkt steeds weer uit naar de volgende logeerpartij. En wij natuurlijk ook!

''Wij kijken steeds weer uit naar de volgende logeerpartij.''

— Mirthe (38)