Het is een
verrijking voor
iedereen

Anneke (51)

Toen ik net getrouwd was, werkte ik in de kinderopvang. Ik heb het altijd leuk gevonden om met kinderen te werken. Mijn eigen kinderen zijn nu al groot en hebben een eigen leven. Lange tijd heb ik voor mijn moeder gezorgd, maar die is vorig jaar overleden. Een aantal maanden geleden ben ik mij gaan oriënteren op vrijwilligerswerk. Zodoende kwam ik in aanraking met het initiatief Steun door jou. Nu ontvang ik bij mij thuis 1 middag in de week een heel leuk meisje met een licht verstandelijke beperking. We voelen elkaar goed aan en hebben het erg gezellig. Ook het contact met het gezin van het meisje is erg goed. Mijn ervaring vanuit de kinderopvang komt nu weer van pas.

„We hebben het erg gezellig“

— Anneke (51)


Lisa (21)

Wat heb ik een leuke oppas-job! Naast mijn Hbo-opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) werk ik een aantal uren als vakkenvuller in een supermarkt. Maar ik wilde daarnaast ook iets doen wat meer aansloot bij mijn studie. Zodoende kwam ik in contact met Steun door jou. Zij hebben gekeken of ik een goede match vormde met een vraaggezin. En dat is gelukt! 1 avond per week pas ik op bij een gezin met 2 kinderen waarvan 1 met een gedragsstoornis. Ik merk dat ik nu al een aantal dingen vanuit mijn studie in de praktijk breng en dat is erg leuk!

„Wat heb ik een leuke oppas-job!“

— Lisa (21)


Mirthe (38)

Via mijn collega kwam ik in aanraking met Steun door jou. Bij haar komt 1 weekend per maand een meisje logeren met een verstandelijke beperking. Het meisje draait het betreffende weekend gewoon mee met het gezin van mijn collega waardoor de ouders even een moment voor elkaar hebben. Nadat ik dit mooie initiatief met mijn eigen gezin had besproken, heb ik contact gezocht met Steun door jou. Zij zijn op zoek gegaan naar een goede match. Nu komt Bob (11) om de week op vrijdagavond bij ons logeren. Bob is autistisch en dat was in het begin wel even wennen voor onze dochters. Inmiddels gaat dat heel goed en houden de meiden continu rekening met Bob. Zo weten ze bijvoorbeeld hoe ze Bob het beste bij hun spel kunnen betrekken en hebben ze veel plezier samen. Bob kijkt steeds weer uit naar de volgende logeerpartij. En wij natuurlijk ook!

„Wij kijken steeds weer uit naar de volgende logeerpartij.“

— Mirthe (38)