Actuele steunvragen

Steun door jou helpt, door mensen die iets voor een ander willen betekenen, te koppelen aan gezinnen die steun nodig hebben. Wil en kun jij ondersteuning bieden, meld je dan aan of reageer op één van de specifieke hulpvragen die we momenteel hebben. Mocht deze hulpvragen niet bij je passen, maar wil je wel wat voor een gezin betekenen? Reageer dan ook. Er zijn veel meer gezinnen die steun kunnen gebruiken. Wij zorgen voor een goede match!

Let op: Vanwege privacyredenen is bovenstaande foto enkel ter illustratie gebruikt.

Gastgezin voor Matthew

  • Regio Venlo
  • Opvang voor een paar uurtjes
  • 1 x in de 14 dagen op woensdagmiddag of zaterdagmiddag
>> Meer informatie over Matthew <<

Wij zijn op zoek naar een oppas-/opvanggezin, op vrijwillige basis voor onze zoon Matthew. Een gezin waar hij 1x in de 14 dagen op woensdagmiddag of zaterdagmiddag een uurtje of drie kan spelen en waar hij mogelijk zo nu en dan mag logeren. Matthew is 6 jaar. Hij heeft ADHD, hij krijgt hiervoor medicatie die een goede uitwerking heeft. Hij maakt mooie stappen in zijn ontwikkeling. Matthew vindt het in zijn vrije tijd leuk om spelletjes te doen, te tekenen/kleuren, met de lego te bouwen en natuurlijk om spelletjes te spelen op zijn iPad. Hij bezoekt de Talentencampus in Venlo (een school voor passend onderwijs). Daarnaast gaat hij drie keer in de week naar de naschoolse opvang en ontvangt gespecialiseerde thuisbegeleiding vanuit Unik.

Moeder is een aantal jaren geleden vanuit Portugal naar Nederland gekomen voor werk in de tuinbouw. Zij had toen al twee dochters die destijds bij oma zijn blijven wonen. Eén van hen is een 18-jarige dochter die nu in Nederland woont bij moeder en haar huidige partner. Moeder en partner kregen samen nog Matthew. Zowel moeder als vader werken veel. Ze hebben beiden een baan in de tuinbouw.

Het is een warm en goed functionerend gezin wanneer moeder oké is. Zij is psychisch belast. Zij is hiervoor behandeld (Lionarons) en heeft regelmatig contact met de praktijkondersteuner GGZ bij de huisarts. Daarnaast worden ze als gezin ondersteund; maatschappelijk werk vanuit Vorkmeer. Mochten zich vragen voordoen rondom haar psychisch functioneren verwijzen moeder/ouders naar betrokken behandelaars/ondersteuning.

Het gezin heeft geen netwerk. Naast een stukje ontlasten vindt moeder het prettig wanneer zij met iemand als een soort vriendin kan sparren over de opvoeding. Ze kan met periodes onzeker zijn en aangeven weinig ervaring te hebben met opvoeden. De oudste kinderen zijn immers opgevoed door oma.

Ze kan dan vragen hebben als:
- Hoe werkt de zwemles in Nederland?
- Wat voor activiteiten zouden we in de vakantie kunnen doen?

Maar het zou ook fijn zijn wanneer er aandacht is voor het eten, met zijn allen aan tafel eten en nieuwe dingen uitproberen. Kortom meedraaien in de dagelijkse gang van zaken in een Nederlands gezin.

 

 

Activiteiten ondernemen met twee zussen (9 en 12 jaar)

  • Regio Helden
  • Samen gezellige dingen doen
  • 1 x per maand
>> Meer informatie over de zussen <<

Wij zijn twee zussen van 9 en 12 jaar. Wij wonen samen met onze (pleeg)vader in een appartement in Helden. In 2020 is onze moeder onverwachts gestorven. Hier zijn we allemaal heel verdrietig over. Onze vader staat er sindsdien alleen voor in de opvoeding van ons twee. Eigenlijk gaat het allemaal heel goed, maar omdat hij altijd voor ons zorgt heeft hij nauwelijks ruimte om eens iets voor zichzelf te doen. Binnen ons netwerk zijn er geen mensen waarmee hij zijn zorgen rondom onze opvoeding kan delen of die hem kunnen ontlasten.

Mijn zusje N (9 jaar) gaat naar groep 6 van de basisschool en ik, F start dit jaar in de brugklas van de middelbare school. Dit vind ik best spannend omdat ik nog niemand van de kinderen ken die bij mij in de klas komen.

We gaan allebei graag naar school. We spreken regelmatig af met vriendinnen en spelen ook veel buiten. We zijn beiden bij Jong Nederland en vinden dit heel erg leuk. We zijn dit jaar voor het eerst mee op kamp geweest.

Wij zouden het fijn vinden om in een gezin te komen waar we bijv. 1x in de maand samen gezellige dingen kunnen doen. We vinden veel dingen leuk zoals samen spelletjes spelen, samen koken of bakken, knutselen of schilderen/ tekenen, lezen, tiktok, enzovoort.

Zouden jullie zo'n gezin voor ons kunnen zijn?

Let op: Vanwege privacyredenen is bovenstaande foto enkel ter illustratie gebruikt.
Let op: Vanwege privacyredenen is bovenstaande foto enkel ter illustratie gebruikt.

Gastgezin voor Jesse

  • Regio Gennep
  • Opvang
  • 1 x in de week
>> Meer informatie over Jesse <<

Ik ben Jesse en ik ben 12 jaar oud. Ik woon samen met mijn broers en zussen, vader en stiefmoeder in Gennep. Ik ben een vrolijke en sportieve jongen. Door mijn hechtingsproblematiek vind ik het fijn als jij duidelijk naar mij bent. Ik kan door sommige situaties onrustig worden, maar als iemand mij goed kent en mij daar duidelijkheid in geeft, dan verlies ik mijzelf niet en kan ik genieten van alles om mij heen.

Ik vind het leuk om spelletjes te doen en te voetballen, maar ik vind het ook fijn om buiten zijn. Samen vissen en op avontuur!  Ik vind het lastig om zelf tot een activiteit te komen, dus ik heb van jou een zetje in de rug nodig.

Ik zoek iemand die mij wil leren kennen en mij aandacht geeft. Als dit binnen een gezin is met nog meer kinderen, dan vind ik dat geen probleem. Ik vind het fijn om met leeftijdsgenoten te spelen. Ik heb het nodig dat ik je regelmatig zie om een vertrouwensband op te bouwen en jij kan leren wie ik ben. Het liefst één middag per week.  En als wij samen een band hebben opgebouwd vind ik het ook leuk om een keer te komen logeren.